dr Iwona Jaroszewska-Ignatowska

radca prawny

Radczyni prawna, doktor nauk prawnych, partnerka i założycielka kancelarii People & Law, która od 20 lat zajmuje się prawem dotyczącym ludzi w firmie. Wspiera pracodawców w prawie HR/People and Culture szukając biznesowych rozwiązań w zgodzie z wartościami firmy.

Specjalizuje się w czasie pracy, elastycznych formach pracy, w tym pracy zdalnej, sporach zbiorowych, restrukturyzacji przedsiębiorstw, zwolnieniach indywidualnych oraz zbiorowych, a także dyskryminacji i mobbingu w środowisku pracy. Prowadzi postępowania wyjaśniające w sprawach mobbingowych i dyskryminacyjnych. Jest częstą prelegentką na kongresach i konferencjach, wykładowcą w Akademii Leona Koźmińskiego, autorką licznych publikacji, książek, współautorką encyklopedii i praktycznych komentarzy dotyczących prawa pracy.  Prowadzi warsztaty dla kadry menedżerskiej oraz HR. Jest wysoko
pozycjonowana w międzynarodowych rankingach prawników specjalizujących się w prawie pracy (Legal 500 i Chambers Europe). Jej nazwisko znajduje się też na liście 25 Najwybitniejszych Prawniczek Biznesu Forbes Women 2023. Jest ceniona za biznesowe i pragmatyczne podejście podczas doradztwa, a w obszarze warsztatów i szkoleń - za przekazywanie wiedzy z pasją, ciekawe opowiadanie o przykładach zaczerpniętych z zawodowej praktyki, które na długo zostają w pamięci słuchaczy.

Iwona Jaroszewska - radczyni prawna - doktor nauk prawnych - założycielka kancelarii People & Law - ekspert w dobrej fundacji

Dobra Fundacja
ul. Legnicka 65